Vaga general a les universitats públiques catalanes el 29 de febrer

La PUDUP convoca la jornada de protestes per rebutjar les retallades en l’ensenyament superior del Govern de CiU, l’increment de les taxes universitàries i el creixent pes que tenen les empreses privades a través dels consells socials
La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha convocat una vaga univeristària a totes les universitats catalanes pel dimecres 29 de febrer. La plataforma denuncia que l’any 2012 ha començat “amb més acomiadaments a les universitats, amb més precarització de les condicions laborals dels treballadors, amb l’amenaça d’augmentar més les taxes universitàries, mentre la qualitat de l’educació superior minva per efecte de les retallades extremes”.Segons afirma la PUDUP en un comunicat, “l’única solució és obrir immediatament un procés democràtic i participatiu de reflexió i anàlisi sobre el rumb de la universitat i avançar cap a la construcció d’una universitat de tots i per a tots”. La PUDUP exposa que l’actual situació és el “resultat de les nefastes polítiques en matèria d’universitat dels darrers anys”, que es veuen “agreujada per les retallades del govern de CiU” que ataquen “un dels pilars bàsics de tota societat, com és l’educació, la formació i la investigació”.

La PUDUP també ataca la idea del Govern d’imposar interventors externs per controlar les finances universitàries, un fet que veu com un “atac” a l’autonomia universitària. En aquest sentit, es considera que la decisió beneficia les empreses privades, que veuen “com augmenta el seu poder i la seva influència a les universitats per via del Consell Social, les Fundacions, les Spin-Off i altres entitats que es lucren de les universitats públiques”.

Per tot plegat, la PUDUDP, que agrupa professors, estudiants i membres del PAS de les universitats de Catalunya, ha decidit fer la convocatòria de vaga general, que s’emmarca en un període de mobilització i lluita constant, per “denunciar el desmantellament que està vivint la universitat pública”. Així mateix, exigeix “la paralització de les mesures encaminades a retallar el futur dels centres d’educació superior”.

Anuncis
%d bloggers like this: