Panrico juga brut per forçar el suport dels treballadors al seu pla

Font original: http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/panrico_juga_brut_per_forcar_el_suport_dels_treballadors_al_seu_pla_28486.php

CCOO acusa les autoritats laborals d’extralimitar-se en les seves funcions i de fer gairebé de portaveu de l’empresa

F. R.
El personal de Panrico de Catalunya estan convocats aquest dimarts 21 de febrer a un referèndum per pronunciar-se sobre la proposta que la Generalitat ha elaborat després que la seva mediació entre empresa i treballadors hagi acabat sense acord. Aquest dictamen es tradueix en un dur ajustament salarial a canvi d’evitar els acomiadaments o, fins i tot, del tancament de la fàbrica de Santa Pèrpetua de Mogoda amb què amenaça la direcció. Aquesta consulta a la plantilla ja està prevista en la proposta de Treball però arriba després que dissabte passat els treballadors de la factoria amenaçada rebutgessin en votació secreta aquest pla per 169 vots a 57 després de l’assemblea que van realitzar per debatre’l. El secretari general de la secció sindical intercentres de CCOO a Panrico, Pedro Izquierdo, ha afirmat aquesta tarda en conferència informativa que “els únics que poden organitzar com es pronuncien els treballadors són els seus representants”, raó per la qual refusen la votació de demà auspiciada per l’empresa i la Generalitat.La voluntat de l’empresa és que hi participin tots els treballadors de Panrico a Catalunya. CCOO considera que només ho han de fer els de la planta amenaçada pel tancament. Aquesta situació posa de relleu la divisió sindical ja que UGT sí que dóna suport a la consulta de demà ja que te més presència sindical en altres centres de la companyia a Catalunya on es desenvolupen tasques comercials i administratives. El comitè d’empresa de la fàbrica de Santa Perpétua, amb el suport de les seccions sindicals de CCOO i CGT, han convocat vaga per a partir de dijous 23 de febrer. Izquierdo confia que a la reunió fixada per al dimecres 22 a la seu del Tribunal Laboral de Catalunya per fer la mediació prèvia a l’aturada, pugui haver-hi un acord que l’eviti. Izquierdo ha assegurat que “nosaltres estem disposats a negociar però fins ara l’empresa no s’ha mogut ni un pam”

El resultat del referèndum de demà, doncs, es presenta clau amb vista a la vaga ja que un resultat favorable a l’acord podria condicionar tant la mediació com la mateixa aturada. Per això l’empresa, conscient del rebuig que la seva proposta genera a la factoria de Santa Perpètua, ha ampliat al màxim l’àmbit de la votació per poder-se’n sortir amb la seva. CCOO ha denunciat també que la proposta de rebaixa que la direcció de Panrico ha plantejat i que la Generalitat ha incorporat a la seva proposta és del doble del que havia anunciat inicialment. Quan a finals de l’any passat va fer pública la seva voluntat de retallar sous a la planta vallesana va esgrimir que en aquest centre els costos salarials estaven un 25% per sobre dels de la resta de l’Estat espanyol. Ara, segons Ginés Salmerón, president del comitè d’empresa de la factoria de Santa Perpétua, a la proposta que la Generalitat ha fet arran de la seva mediació “la reducció és del 49%, un cop s’hi inclouen tots els conceptes”. Izquierdo afirma que si dimecres “l’empresa continua sense voler negociar, l’única via que ens deixa és el conflicte”.

Anuncis
%d bloggers like this: