La fibra òptica no crearà 2000 llocs de treball, malgrat les declaracions de Trias

27-2-2012

Roda de premsa a 10h- l’engany de Telefònica i l’alcalde Trias a la ciutadania

Protesta front el Congres de Mòbils: Per l‘ocupació digna 14h a 19h

NO ÉS CERT, NO ES CREEN 2000 NOUS llocs de treball,

Recentment, ha aparegut a la premsa, i ha estat difós àmpliament pels mitjans de comunicació, la notícia que Telefònica contractarà dues mil persones per desenvolupar la fibra òptica a Barcelona. La notícia ha causat gran impacte positiu, donat els temps que corren, i potser per la necessitat que tenim tothom de rebre notícies positives, ha estat acollida gairebé sense cap mena de filtre crític.

REPRESENTANTS DELS TREBALLADORS DE TELEFÒNICA I DE LES CONTRATES de Barcelona volem fer algunes consideracions al respecte:

Es fa difícil entendre com Telefònica, que tot just acaba de signar un ERO del 2011-2013 que comportarà la eliminació de 6500 llocs de treball a nivell estatal, (amb 6 mesos han acomiadat a 435 a Catalunya), personal que, entre d’altres, estava atenent també l’àrea dedicada a la implantació i desenvolupament de la fibra òptica, ara afirma hipòcritament que contractarà personal per fer aquesta feina, en un intent fer servir els mitjans de comunicació com a publicitat tendenciosa.

Així doncs, el desmentiment és precisament aquest. Telefónica no crea nous llocs de treball, sinó que transforma els que ja té en altres que estan molt per sota de condicions laborals i salaris dignes.

És escandalós el incompliment de les normes de salut laboral en els que posen els cables de fibra òptica subterrani o per façanes. Els conductors de Barcelona veuen cada dia com molts companys precaris fan la feina sense els cons i les barreres de protecció, així com l’estat d’abandonament de les instal·lacions, i xarxes telefòniques, tal i como succeeix els darrers anys a les privatitzades infraestructures elèctriques o ferroviàries.

Aquest abandonament s’ha produït al mateix temps que s’anava substituint el personal fix de l’empresa matriu, per personal precari. Aquests processos reflecteixen el mateix principi rector: rendibilitat màxima a curt termini, i el que passi demà no és cosa dels directius que han aterrat aquí per enriquir-se i marxar a una altra banda.

Les dues mil persones que afirma telefònica que contractarà no sabem com les ha comptabilitzat, però nosaltres podem dir obertament que, actualment, ja hi ha més de dues mil persones treballant en precari, sobre explotats per a Telefònica a les contractes i subcontractes que són el pa de cada dia laboral dins les Telecomunicacions i no sembla que la situació hagi de canviar, malgrat l’anunci tendenciós que ha fet Telefònica i l’alcalde de CiU (donant a entendre que contractaria personal directament)

Beneficiar-se de noves contractacions i anar acomiadant els antics, cobrar subvencions per fer la formació que feia Telefònica ara a través de Barcelona Activa, figurar cursos de seguretat i salut que no existeixen, i sobretot, tenir la gent treballant sense drets (les vacances a disposició de l’empresari, la jornada laboral inacabable, la obligatorietat de cobrir 365 dies l’any sense cap compensació, l’acomiadament lliure per la via de la no subrogació quan canvia la subcontracta, l’eliminació periòdica de la representació sindical pel mateix mecanisme…) són pràctiques massa implantades i habituals dins aquest sector i conegudes per els Inspectors de Treball, que tenen pendent un estudi del frau fiscal massiu. Un sector que creix des de fa 20 anys i amb grans beneficis, però sense conveni de sector que garanteixi a igual treball, igual salari.

 

Aquest primer semestre de l’any 2012, s’ha de renovar el contracte mercantil entre Telefònica i les contractes per 5 anys més. Nosaltres ens esforçarem en aconseguir que es respectin les condicions laborals de milers de persones que treballem en el sector de les telecomunicacions i que no es faci ni un sol acomiadament.

És això el que hi ha darrera de l’anunci de Telefònica. Precarietat, abandonament i concentració només en el què és suculent i ultra rendible. Per no dir adéu els drets socials per a la gent que hi treballem, ens plantarem davant del congres dels executius, els Congres Mundial del gran negoci de mòbils a la Pça Espanya el dia 27, exigint garanties d’ocupació i drets laborals:

Volem treballar per Telefónica amb OCUPACIÓ FIXE I  DRETS, A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI.

Anuncis
%d bloggers like this: