Comunicat de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)

DAVANT LA CONVOCATORIA DE VAGA GENERAL PEL PROPER DIA 29 DE MARÇ

 

Totes les forces sindicals convoquen una vaga general pel proper 29 de març en contra de la Reforma laboral recentment aprovada. Com ja varem explicar a l’editorial del darrer numero de Carrer, considerem aquesta reforma un greu atemptat als drets laborals de la majora de la població amb conseqüències de llarga durada per l’equitat, la seguretat, la llibertat i els drets individuals i col·lectius.

 

La reforma està en la mateixa línia que les retallades i privatitzacions de serveis públics essencials i les polítiques socials i fiscals regressives que s’estan aplicant amb l’excusa de la crisi econòmica. Una crisi generada en el desgavell del sector financer i empresarial i que enlloc de donar pas a un altre tipus de politiques està reforçant fins a nivells insuportables la demolició dels drets assolits després de molts anys de lluites socials.

 

Per això la Junta de la FAVB ha decidit, junt amb moltes altres organitzacions socials, donar suport a la convocatòria de vaga i crida a totes les entitats adherides que dediquin el seu treball dels propers dies a fer que la vaga sigui un èxit.  Els que diuen que no servirà de res, o que ara no toca, o que els seus efectes seran negatius ho fan per desmoralitzar-nos, perquè temen que una mobilització massiva faci palès el rebuig a aquestes polítiques. Sempre ens hem hagut d’enfrontar amb aquests raonaments, forma part de les maniobres de desmobilització. Per això també cal que fem un esforç per evitar que la desmoralització col·lectiva doni pas a noves agressions.

 

Us proposem una sèrie d’iniciatives a fer abans del dia 29

 

  • Impulsar, participar, col·laborar amb totes les forces de cada barri i districte en la creació de comitès de vaga unitaris que impulsin la activitat en cada territori
  • Utilitzar els vostres mitjans de comunicació (revistes, pàgines web o altres canals) per explicar les raons de la vaga
  • Organitzar activitats informatives amb els vostres associats (si necessiteu suport tractarem de cercar-lo)
  • Participar amb la vostra experiència a les mobilitzacions del dia  29 per fer que siguin un èxit

 

És evident que el termini de convocatòria es molt curt i potser no ho podrem fer tot. Però segurament ni la reforma laboral ni les retallades s’acabaran el dia 29 i per tant haurem de seguir treballant en aquesta direcció.

Anuncis
%d bloggers like this: