Quin va ser el seguiment de la vaga universitària del 29F a la Universitat Autònoma de Barcelona? Aquí tens les dades

Des de la CGT valorem molt positivament el seguiment de la vaga del passat 29 de febrer, les dades de la qual no s’han pogut conèixer fins després de la celebració del Consell de Govern de la UAB el passat dia 14 de març, probablement perquè  reflectien un sentir majoritari de la comunitat universitària que res tenia a veure amb el que es va votar en aquest òrgan.

La vaga ha tingut un seguiment majoritari entre el professorat contractat (entorn del 50%) on, a més, destaca l’amplia participació dels PIF, amb un 53% de persones en aquesta situació que han fet la vaga, i el professorat associat amb un 57%, sectors que actualment es situen en un major nivell de precarietat i amb les retribucions més baixes. Alhora la convocatòria també ha tingut un seguiment significatiu entre els professorat funcionari amb una participació del 33% dels titulars i un 25% dels catedràtics. El seguiment entre el Personal d’Administració i Serveis, on la convocatòria no va ser secundada per totes les opcions sindicals, també ha estat significatiu entre els treballadors de Capítol VI lligats a projectes de recerca, amb un 35% de participació, i un important 28% de seguiment entre la resta de treballadors d’administració i serveis. També cal remarcar que el seguiment de la vaga ha estat pràcticament homogeni en totes les facultats del campus amb un còmput glob
al del 46% del PDI.

Si el 17 de novembre la UAB ja es va viure una vaga entre el professorat que es situava en el màxim històric de participació dels darrers 20 anys, el 29 de febrer aquesta tendència ha continuat i s’ha intensificat. De fet aquesta universitat, conjuntament amb la UPF, està al capdavant de la protesta contra les retallades i les seves conseqüències per la universitat pública. Protesta que ha minimitzat ja la retallada patida el 2012, tot i que seguim patint les conseqüències de la de 2011, i que ha obligat a posicionaments públics sobre la universitat i a l’inici de trobades amb la Secretaria General d’Universitats. Tanmateix cal senyalar que si aquesta universitat ha demostrat un gran dinamisme en la capacitat d’expressar-se contra l’intent més gran d’agressió contra la universitat pública viscut des de finals de transició fins a dia d’avui, els seus òrgans de govern no estan a l’altura amb una actitud absolutament messella que, en el marc, de la seva renovació, en gran part
impel·lida per la protesta, no és pot seguir tolerant en el futur.

____________________
Secció Sindical de la CGT
Universitat Autònoma de Barcelona
http://cgtuab.wordpress.com/

Postdata:
Finalment, davant la interpretació esbiaixada que gerència està difonent pel campus, en la qual computa les persones que no van notificar específicament que feien vaga com a persones que no s’han pronunciat, us remetem la mateixa nota del vicerector Senar de com es realitzaria el còmput de la vaga:

Benvolgudes, benvolguts,
En relació amb l’anunci previst per al proper dimecres 29 de febrer de 2012, volem comunicar-vos el procediment que es farà servir per a computar l’adhesió a efectes retributius i de cotització a la Seguretat Social.
A partir de l’acord pres amb el comitè de vaga, properament es posarà a la vostra disposició una adreça web, a través de la qual podreu manifestar que no us heu adherit a la vaga, i que serà l’únic mitjà admès per a comunicar-ho.
La comunicació es podrà fer entre les 9 h del dia 1 de març de 2012 i les 23.59 h del dia 3 de març de 2012.
Us recordem que, d’acord amb la normativa vigent a la UAB, la manca de pronunciament s’ha d’interpretar en el sentit que el treballador ha secundat la vaga.
No s’aplicaran aquests criteris, i per tant no cal que ho comuniquin, els treballadors que durant el dia de la vaga:
1.    No estiguin en actiu.
2.    Tinguin una llicència o un permís justificat i autoritzat amb anterioritat.
3.    Estiguin subjectes a control horari per marcatge amb targeta UAB.
4.    Gaudeixin d’un permís o llicència d’any sabàtic total o parcial.
Per a qualsevol dubte o incidència contacteu, si us plau, amb l’Àrea de Personal Acadèmic a través del l’adreçaa.personal.academic@uab.cat.
Ben cordialment,
Miquel Àngel Senar, Vicerector de Personal Acadèmic

Anuncis
%d bloggers like this: