COMUNICAT: Contra la repressió desprès de la Vaga General del 29 Març

Enviem el comunicat aprovat a la darrera assemblea (que va ser abans de les detencions del 19 d’Abril i següents).

S’hi adjunta la versió en català i en castellà

—————————————

CONTRA LA REPRESSIÓ desprès de la Vaga General del 29 Març

COORDINADORA LABORAL I DE SUPORT MUTU 15M

Aprovat a l’Assemblea del 18 d’abril 2012 a la Casa de la Solidaritat, Barcelona

Des de la Coordinadora Labora i de Suport Mutu 15M, en solidaritat per les més de 80 detencions (diverses persones en pressó preventiva) durant la jornada de vaga general del 29 i més de 100 persons ferides durant la concentració a Plaça Catalunya, plantegem el següent:

  • Denunciem l’alta repressió instal·lada a Barcelona i la desmesurada resposta judicial que, acollint-se al futur enduriment del Codi Penal previst, ha començat a aplicar la llei antiterrorista a supossats actes de vandalisme, incomunicant i portant a pressó preventiva a persones deixant-les sense defensa possible, omitint la pressumpció d’inocència, així com impossant una fiança de 3.000 euros a altres companyes detingudes. Hauriem d’afegir-hi la violació del dret a la lliure associació donat que la jutgesa els va preguntar a quina organització pertenyien i han decretat pressó preventiva contra els que han dit pertànyer a alguna organització per evitar conflictres el proper 3 de Maig a la reunió del Banc Central Europeu (BCE).
  • Rebutgem la brutal violència policial que patim quan decenes de milers de persones ens contràvem a Plaça Catalunya per iniciar la manifestació alternativa a la d’aquells que pacten les retallades i les pensions. Els trets de bales de goma, el llançament de gasos lacrimògens de forma indiscriminada i les fortes carregues a les que estàvem allà pacíficament… Ens va apressar tallant en diversos pedaços als manifestats i, en un atac desproporcionat, van posar en perill a milers de persones. Va poder ocòrrer una tragèdia encara pitjor si no s’haguèssin fent crides a la cama des de la megafonia. Més de 100 persones van ser ferides, entre les quals s’hi troben pèrdues de la visió a un ull, perforació d’un pulmò, costelles trencades, extirpació de melsa, caps oberts, politraumatismes i grans hematomes a diverses parts del cos. Tot això sembla un atac planificat pels homes de Felip Puig, que ja feia hores que cremaven contenidors i que no havien intervengut de la manera en què es va fer contra la pacífica manifestació alternativa. Per tot això, denunciem una intervenció policial disposada a reprimir i fer callar la llibertat d’expressió de milers de persones, orquestrant un escenari de pànic i linchament que les autoritats qualifiquen com “evacuació i dispersió en pro de la seguretat” (quan no es va donar cap oportunitat ni víes d’escapament a milers de persones tancades i mentre es colpejava a la gent acorralada).
  • Condemnem el silenci dels mitjans de comunicació dels motius reals de la vaga, l’amagament de les repressàlies de patrons i comandaments a milers de treballadors i treballadores si feien vaga; els intents de criminalització i la manipulació informativa, convertint-se en còmplices de l’opressió de la ciutadania.
  • Van voler empanyar la nostra gran jornada de lluita, on el nostre esforç i excel·lent treball es va veure culminat amb una vaga metropolitana d’important èxit a les indústries i als carrers dels nostres barris, des d’on vam caminar en columnes pacífiques, trobant-nos treballadores i treballadors organitzats, aturats, pensionistes o en actiu, amb les nostres veïnes i així arribar a Plaça Catalunya de nou, perquè juntes podem amb tot i no tenim por.

Recolzem les mobilitzacións que la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) va emprendre el passat 14 d’abril pels drets civils, així com les futures mobilitzacions previstes pel diumenge 22 d’abril a les 18h a Plaça Catalunya.

Anuncis
%d bloggers like this: