Les retallades de personal a la Universitat Autònoma de Barcelona i concentració contra els acomiadaments

Benvolgut company /benvolguda companya

Possiblement ja sabràs que ahir dilluns 21 de maig diverses desenes de membres del PDI i del PAS de vam realitzar una assemblea a la sala on s’havia d’efectuar una sessió de la Comissió de Personal Acadèmic (CPA) del Consell de Govern de la UAB, fet que va motivar la seva anulació. En aquesta CPA l’equip de govern sortint pretén aprovar unes retallades en professorat que hipotecaran greument el futur de la UAB (veure el punt 3 de l’ordre del dia i la proposta acord punt 3). De fet, l’impacte d’aquesta mesura ha motivat que des de diverses candidatures a rector/a es sol·licités a l’actual equip de govern la retirada d’aquest punt.

Un resum de les dades ofereix els següents números:

Places totalment eliminades:

PDI funcionari (es tracta de jubilacions i, eventualment, dels recursos d’una plaça ja dotada però el concurs de la qual hagi no s’hagi dut a terme o hagi quedat desert)
– catedràtics: 11
–  titulars: 10 a temps complert (més 1 de titular a 6 hores)

PDI contractat (principalment no renovacions de contractes)
– Posdoctorals: 9
– Associats: 155
– Associats mèdics: 11
– PIF: 17
– Lectors: 2
– Agregat: 1
– Visitants: 1

Total places complertes desaparegudes: 216

– Places d’associat rebaixades (de categoria i/o dedicació): 12
– Places de PIF rebaixades de dedicació: 1
– Places de catedràtic rebaixades de dedicació: 4
– Places de titular rebaixades de dedicació: 7

Total de places afectades parcialment: 26

Malgrat el succeït, també hem sabut que el vice-rectorat de personal acadèmic ha tornat a convocar la CPA pel proper dimecres 23 de maig, a les 11 h. a la sala de juntes de l’ICE. En definitiva, ens trobem davant d’unes retallades sense precedent en places de PDI de la UAB que un equip de govern desautoritzat pel Claustre i dimitit pretén aprovar tant sols un dia abans de les eleccions que han d’escollir l’equip que l’ha de substituir malgrat la petició unànime de que retiri aquest punt de l’ordre del dia. Davant d’això us demanem que assistiu a la concentració que Comitè d’empresa del PDI laboral us ha fet arribar. (23 maig a les 9:30h concentració al rectorat)

Secció sindical de CGT, 22 de maig de 2012

Anuncis
%d bloggers like this: