ACTA ASSEMBLEA 6 JUNY

Aqui podeu llegir l’acta resum de l’Assemblea del passat dimecres 8 juny

ACTA-RESUM ASSEMBLEA COORDINADORA LABORAL 15M

Casa de la Solidaritat, 06/06/12

 

  • Mireia i Carmen (moderadores) – Presenten l’equip de dinamització de l’assemblea.
  • S’aprova l’acta de l’assemblea anterior.
  • Recorden el protocol de bons costums i el funcionament de la comissió de dinamització de la Coordinadora.
  • Maria (paraules) – Introdueix l’assemblea recordant la necessitat d’una resposta unificada y contundent las properes setmanes en l’escenari que propiciarà les eleccions a Grècia i el probable empitjorament de la crisi política a Europa.

 

Mireia – presenta l’ordre del dia:

1- Estat de les lluites laborals i suport mutu.

2- Reflexió i valoració de l’espai de la Coordinadora Laboral 15M.

3- Crides i convocatòries: torn obert.

 

 

Per començar, es fa una roda de presentacions:

Barris: Barceloneta, Sant Andreu, Nou Barris, Badalona, La Sagrera, Sants.

Empreses/sectors: Telefònica, HP, Rest. UDON, Departament d’Empresa i Ocupació, Servei d’Ocupació de Catalunya, Departament de Justícia, TMB, Ajuntament de Barcelona, TV3.

Sindicats: COBAS, IAC, CGT, Fed. Local de Sindicats de Barcelona, SUT (UDON), UGT.

Altres: Papers i Drets per Tothom.

 

Lluites:

Restaurante UDON. Ha habido despidos y sanciones a raíz de la creación de un sindicato. Estamos en lucha constante para que los clientes sepan lo que está pasando. Estamos preparando una acción para el domingo en el UDON del Borne (c/Princesa) a partir de las 13.00 h y hasta las 16 h. El objetivo es bloquear 3 restaurantes de los 10 que tiene la cadena. De momento, hemos ganado un juicio de un despido, hay dos en marcha y estamos pidiendo la readmisión. Somos pocos y necesitamos ayuda.

Se les sugiere que pongan fechas y señalen los restaurantes que bloquear, que traduzcan las hojas informativas del conflicto al inglés por los turistas y que cuenten con las asambleas de los barrios donde se encuentren los locales. Se pone como ejemplo la movilización a raíz de los despidos en Caprabo y se sugiere los centros comerciales como espacios de difusión de la lucha sin pensar en los permisos pertinentes.

Telefònica. S’informa que s’estan realitzant concentracions els dimecres a Portal de l’Angel a les 18 h cada dos dimecres (la propera és el dia 13). Els han reduit un 20% els salaris. Hi ha judicis pendents.

Administració Pública. Concentracions dimecres al matí a diversos centres de diversos Departaments. La setmana vinent es farà una concentració de protesta conjunta en un acte de Mas. Es donarà un punt de cita proper a l’acte.

Servei d’Ocupació de Catalunya. Ja s’ha informat que 300 persones en precari (plans d’ocupació) se’n van al carrer el 31 d’octubre, i després seguiran interins i laborals. Al sector, arran de les retallades, es pot arribar a destruir milers de llocs de treball. Es volen carregar el SOC com a organisme. A la protesta d’avui erem més de 100 persones, i s’està difonent la lluita via twitter i facebook. S’està participant a la Coordinadora conjunta amb altres Departaments.

Es comenta la possibilitat de coordinar la lluita amb els barris a través de les oficines de Treball, que són part del SOC, de contactar amb l’assemblea del 15M de Poble Nou (on estan els serveis centrals) i empreses de la zona.

Manifestació 16J CGT. S’informa de la manifestació de dissabte 16 de juny a les 11.30 des del Departament d’Interior Contra la repressió, la reforma laboral i les retallades, convocada a nivell estatal. Inicialment, era per reclamar la llibertat de la Laura, però ara s’ha ampliat. La Federació Local de Barcelona ha decidit estendre la convocatòria a tots els col·lectius, moviments i sindicats. S’han fet reunions on ha participat també la Coordinadora Laboral del 15M. S’ha acordat fer una pancarta unitària i un manifest. El proper divendres hi ha una altra reunió per tancar temes 18.30 h a la CGT (Via Laietana). Es demana la llibertat de Ruben i Andreu, i familiars d’aquests dos llegiran el manifest.

Des d’Estafa Banca es demana a la CGT un espai a la manifestació, ja que aquest col·lectiu representa el ‘corralazo’ que s’ha llençat contra la classe treballadora i és una lluita transversal. Es critica que la convocatòria es presenti en part com un fet consumat i es debat la possibilitat d’articular mecanismes o criteris per afrontar les diferents convocatòries que venen d’un col·lectiu concret per igual. A més, es recorda que les propostes s’haurien de portar un mes abans per poder portar-les als barris.

S’acorda que Carmen i Joan aniran a la Coordinadora per donar el suport i organitzar la nostra presència a la manifestació, i que es traslladarà les reflexions realitzades en aquest espai. La Teresa anirà com a Coordinadora Laboral de Nou Barris.

Papeles y derechos para todos y todas. Se informa sobre el decreto del Gobierno que le quita la atención sanitaria básica a los inmigrantes sin papeles y menores de 26 años no inscritos en el INEM. Estamos empezando a hacer asambleas por los barrios. Pinchamos en Nou Barris y en el Raval fue muy bien, también porque hubo implicación de la Asamblea del 15M del Raval. Hoy hemos hecho una concentración en apoyo a la protesta de los médicos en el CAP de Drassanes. La práctica de hacer asambleas por barrios es recomendable.

Se pide que se elabore una octavilla para distribuir en los barrios, y que se comentará en las próxima asambleas de diversos barrios (Sant Andreu, Nou Barris, Badalona). Además, en Nou Barris se planteó una movilización el 30 de junio sobre el tema de sanidad, y se invita a la gente de Papeles para Todos a participar en la próxima para coordinarse.

HP – Ahir van tenir mediació amb l’empresa i aquesta diu que està en el seu dret de fer fora la gent en base a la reforma laboral. Els sindicats majoritaris volen pactar un nombre concret d’acomiadaments, però encara n’hi ha que s’oposen.

Asamblea Defensem l’Acció Social i Comunitària – S’informa de la creación de l’Asamblea Defensem l’Acció Social i Comunitària, vinculada a treballadors de l’Administració pública amb la idea de sensibilitzar. El dissabte 30 es farà una acció davant de Benestar Social, i ja informarà en detall de la convocatòria. L’Assemblea es reuneix cada 15 dies a les 11 del matí al Centre de Serveis Socials de Sants.

Altres informacions vàries (s’enviarà informació més concreta per la llista)

Aquest divendres arriba caminant des d’Euskal Herria un treballador d’una empresa del Metall i s’està preparant la benvinguda.

Assemblea de sindicats alternatius el proper divendres a les 10 h a la Sala Ronda (Col·lectiu Ronda). També es presenta el llibre ‘Manual para luchar contra la reforma laboral’ (Lluís Ocaña i Vidal Aragonés) i es demana la participació de la Coordinadora Laboral. Es demana més informació sobre el contingut de la trobada.

Per primera vegada a la història, la FORTA convoca una setmana de lluita als mitjans autonòmics del 18 al 25 de juny, i probablement serà 20 de juny el dia de les lluites a cada empresa. Més informació a www.tv3teva.cat

Es recorda les convocatòries de l’Espai de Coordinació de Barris: en el cas de que hi hagi rescat, a les 19 h totes i tots a plaça Catalunya, i judici a Rodrigo Rato (la propera reunió de preparació, aquest divendres a la Casa Groga).

La marxa del 21 de Juliol a Madrid.

Es recorden els deutes a pagar per part de la Coordinadora Laboral. Es passarà la informació detallada per la llista.

Es planteja la necessitat de trobar un dia la reflexió sobre aquest espai que avui no s’ha pogut fer, i es proposa fer-ho a partir de 3 o 4 textos que serveixin de base pel debat.

Propera Comissió de dinamització: dimecres 13 de juny 19 h.

Propera Assemblea de la Coordinadora: dimecres 4 de juliol 18.30 h.

 

 

 

Anuncis
%d bloggers like this: