Els Mossos denuncien tres vaguistes del 14-N de l’Assemblea de l’Hospitalet…

RAMON SAMBLAS | 21/02/2013

Tres veïns de l’Hospitalet de Llobregat van rebre el 7 de febrer una notificació del Departament d’Interior on se’ls acusa d’haver comés diverses infraccions administratives durant la manifestació de la vaga general del 14 de novembre.

Interior els acusa d’organitzar la manifestació ja que segons els Mossos van mostrar un paper molt rellevant en la organització i desenvolupament de la manifestació, encapçalant-la, llegint manifestos i dirigint els actes de protesta. Interior afegeix “l’agreujant” que la manifestació es va desenvolupar en lloc de trànsit públic i que no va ser notificada a l’autoritat governativa.

La sanció aplicable per a aquests casos consisteix en una multa que oscil·la entre els 300 i 30.000€ en funció del perjudici causat que, segons l’expedient incoat pel Departament d’Interior, hauria de ser superior al mínim per ocupar la via pública impedint el trànsit, danys materials (pintades i enganxada de cartells) a comerços i entitats bancàries i tancar l’accés públic per evitar aldarulls.

Segons les persones sancionades, militants de l’Aassemblea de l’Hospitalet, l’informe presenta algunes irregularitats: el número d’identificació dels agents no coincideix amb els que ells van apuntar al ser identificats pels mossos. Afirmen també que cap dels acusats va llegir cap manifest en públic, tal i com consta a l’expedient. L’Assemblea 15-M de L’Hospitalet ja ha expressat que assumeix les sancions com a pròpies, ja que les protestes i accions dels 14-N van ser acordades de manera majoritària per aquesta, i que iniciarà una campanya de solidaritat per rebutjar unes multes que considera “arbitràries”.

Les sancions s’enquadren en el marc repressiu d’accions policials contra les persones que van participar de la vaga general del 14 de novembre de l’any passat. El 14 de gener la policia espanyola detenia a València a un militant d’Endavant que va participar a la vaga del 14-N. Prèviament, el 4 de desembre, la Divisió d’Informació dels mossos d’esquadra van detenir i encausar vuit vaguistes a Girona acusats de desordres públics durant la jornada de vaga. Fora dels Països Catalans, el jove madrileny Alfonso Fernández, més conegut com a Alfon, va ser detingut quan es dirigia a un piquet informatiu i posteriorment empresonat durant dos mesos, gran part del temps en un mòdul FIES.

Un precedent proper a l’Hospitalet es troba a Molins. Allà, el vaguista Enric Piera ha estat multat amb 3.000 euros per participar en una manifestació a l’anterior vaga general, la del 29 de març del 2012. La manifestació va ser pacífica, però no estava comunicada. Els Mossos no van identificar cap manifestant, però Piera ha estat sancionat perquè els policies van agafar les seves dades personals d’un fitxer policial.

 

 

 

 

 

Font: http://directa.cat/noticia/els-mossos-denuncien-tres-vaguistes-del-14-n-lassemblea-lhospitalet

Anuncis
%d bloggers like this: