Nou trending topic al Twitter per la readmissió d’en Marcos, injustament acomiadat per Telefónica per baixes mèdiques

Els Mossos retenen la documentación a treballadors i treballadores de Telefónica y TMB que repartien octavetes davant del Congrés de Mòbils

 

 

Avui la solidaritat s’ha tornat a sentir a la xarxa quan poc després de les 11.30h, el hashtag (HT) #MovistarNóosAvergüenzaUnRato, impulsat per treballadores i treballadors en lluita de Telefónica, s’ha convertit en trending topic (TT) al Twitter, tant a Barcelona com a tot l’Estat.

 

Marcos Andrés Armenteros va ser acomiadat el febrer de 2011 per baixes mèdiques justificades el mateix mes en què l’empresa repartia dividends rècord als seus accionistes. La injustícia que suposen els acomiadaments per malaltia en una empresa milionària com Telefónica-Movistar ha desencadenat una lluita que s’ha estès més enllà dels límits de l’empresa. La lluita de la plantilla de Telefónica contra el que consideren un abús de poder, ha aconseguit el suport d’assemblees de barri, associacions de veïns, organitzacions polítiques, sindicats, i del ciberactivisme.

 

El trending topic d’avui s’emmarca en la intensificació de la protesta que els i les treballadores de Telefónica duen a terme durant la celebració del Congrés de Mòbils a Barcelona (MWC13). Una quinzena de treballadors i treballadores porten quatre dies en vaga de fam per exigir la readmissió del company injustament acomiadat. Entre els i les vaguistes de fam s’hi compten treballadors de Telefónica-Movistar en actiu i jubilats, treballadors de les contractes de Telefónica i dos treballadors de TMB que s’han sumat per solidaritat. Un d’ells és Andreu de Cabo, que recentment li va guanyar el judici a TMB pel seu acomiadament i haurà de ser readmès immediatament.

 

Amb #MovistarNóosAvergüenzaUnRato els i les treballadores volem mostrar la seva indignació per la política de recursos humans de l’empresa, que no repara en les despeses per contractar persones vinculades al poder i a casos de corrupció i pels quals la societat ha mostrat un rebuig contundent, com Rato o Urdangarin.

 

 

El contra-hashtag de Movistar-Telefónica

 

Sorprenentment un altre hashtag ha aparegut en els mapes de Trending Topic, un hashtag que representa la posició enrocada de l’empresa i que, tristement, lluita contra la readmissió d’en Marcos. Tristament, en aquest hashtag s’han escrit missatges que injurien al treballador acomiadat, insinuant que el seu acomiadament va ser disciplinari. Volem insistir una i altra vegada que l’acomiadament d’en Marcos Andrés no va ser disciplinari, sinó per baixes mèdiques justificades. L’empresa no ha tingut problemes en executar acomiadaments disciplinaris en altres ocasions i de ser certes les acusacions que el TT amb caire corporatiu, Telefónica-Movistar haruia d’enfrontar-se una lluita sense treva des de fa dos anys.

 

En la confrontació dels dos hashtag, el nostre, que lluita per la readmissió, i el de no sabem qui, que lluita contra la readmissió, es revela la confrontació que hi ha ara mateix a la societat. L’acomiadament d’en Marcos és un símbol de com l’1%, les grans multinacionals i el poder financer, volen desposseïr-nos dels nostres drets per precaritzar les nostres vides.

 

La protesta continua enfront del Congrés de Mòbils

 

D’altra banda, un grup de 30 treballadors i treballadores de TMB i Telefònica, alguns d’ells en vaga de fam, han tornat a traslladar la protesta per la readmissió de Marcos a les portes del World Mobile Congress 2013. Uns 15 d’ells han assolit colar-se fins a la mateixa porta del Congrés, però mentre repartien octavetes els Mossos d’Esquadra els han envoltat i retingut la documentació. Finalment, la situació s’ha saldat sense cap detenció, i els treballadors s’han traslladat a la botiga de Telefònica-Movistar de Plaça Catalunya.

 

Des d’aquí volem denunciar la repressió contra els treballadors i treballadores en lluita pels nostres drets, que contrasta amb una ciutat i el seu Ajuntament que han posat catifa vermella als assistents a un esdeveniment que simbolitza el poder de les empreses de telecomunicacions, que acomiaden i maltracten a les seves plantilles com Telefónica.

 

Adjuntem imatges del trending topic aconseguit avui i fotos de la protesta.

 

 

Barcelona, 26 de febrer de 2013

 

 

Plataforma Marcos-Readmissió

 

Contactes de Premsa:

Enrique Mosquera – 660620669

Josep Bel – 639390710

 

Més informació:

BLOC: http://huelgadehambreentelefonica.blogspot.com.es

FACEBOOK: Huelga de Hambre en Telefónica

TWITTER: @HHTelefonica

E-mail: huelgahambremovistar@gmail.com

Anuncis
%d bloggers like this: