PROTOCOL CONVIVÈNCIA I BONS COSTUMS

(aprovat a la primera assemblea, 30 novembre de 2011)

PROTOCOL DE CONVIVÈNCIA I BONS COSTUMS

“La existència de desacords polítics és un fet i la seva expressió no ens ha de donar por. En aquesta reunió estan convocades i hi assisteixen treballadors i treballadores amb o sense filiació política i sindical i si la tenen és diversa.

En cap cas s’admetran actituds despectives, agressives (com cridar, gestualitat invasiva de l’espai personal, …) , irrespetuoses, la desqualificació personal o actitud i expressions sexistes, homòfobes, xenòfobes o racistes en el si d’aquestes reunions cap a cap de les persones assistents. En cap cas es permetrà la interrupció del torn de paraula o l’allargada més enllà del temps establert.

Dins d’un mateix torn de paraula no es donarà dos cops a la mateixa persona si han demanat altres que encara no hagin intervengut, per tal de garantir el màxim de participació a tots els treballadors i treballadores presents, independentment de la seva facilitat per a xerrar en públic o elaborar discursos.

Les persones assistents a aquestes reunions es comprometen a fer seus aquests principis de convivència mínims i a fer-los efectius davant d’aquests comportaments convidant a la rectificació o a l’abandonament de la reunió si és necessari com a últim recurs si no hi ha cap altre alternativa.

En el cas de que les persones encarregades de les tasques de moderació, torns de paraula, presa d’acta o qualsevol d’aquestes funcions no compti amb la confiança de la majoria de les persones reunides, seran revocables en qualsevol moment per qualsevol altre que reunixi un major grau de consens o confiança entre els assistents.”